//

Archívum

Megmentette Bözsi életét a thai-box

2012-02-15

A thai-boxnak köszönheti életét a 17 éves Erzsébet. A Dawn-kóros lány egy éve rajongója és lelkes művelője a nehéz küzdősportnak. A haláltól is ennek a szeretete mentette meg

Másnak csupán átvitt értelemben, Nagy Erzsébetnek azonban szó szerint az életet jelenti a sport. Amint a 17 éves Down-kóros lány belép az edzőterembe, lázba jön: úgy püföli és rúgja a zsákot, majd edzőjét, Balogh Norbertet, hogy megirigyelhetik a nagy versenyzők is. 


 
– Szeretem Norbi bácsit – mondja két rúgás között. – Hetente kétszer-háromszor is eljöhetek, a zsákverés a kedvencem. 
Testvére és annak a barátja járt edzésre, amikor szülei úgy gondolták, elviszik Bözsit is, hogy erősödjön és fogyjon. 
 
– Sosem gondoltam volna, hogy a kislányom ennyire belehabarodik a sportba – mondja Nagy Erzsébet. – Az élete értelme lett a boksz. A ringben eltöltött hónapok közben fejlődésnek indult: önfegyelmet, sportszerűséget tanult. Fizikailag és mentálisan is rengeteget fejlődött. Ez mentette meg az életét. Amikor általános szepszissel az intenzív osztályra került, újraélesztették és még beszélni, járni sem tudott, de a bokszkesztyűit kérte. A sportnak, a boksztól megerősödött szervezetének köszönhetően épült fel. 
 
– Bözsi fogékony, mindent hatalmas szívvel és akarattal csinál – teszi hozzá elismeréssel az edző. – De nem csak ő, én is rengeteget nyertem: ilyenkor érzem igazán, hogy van értelme annak, amit csinálok, ez mindent megér!

<< Vissza
Vendégkönyv
Anna2020-09-20

Érdekelne, hogy mennyi a felnőtt (20év) edzés ára egy hónapban?????

B.N2015-01-08

Kedves Lajos mar rajta vaagyunk hogy valahogy kialakitsuk a 19.00 edzeseket Kedd Csut napokon!Kis türelmet!!

Lajos2015-01-07

Szervusz Norbert! Köszönöm a válaszod, azonban részemről is az a tervezett keddi és csütörtöki esti edzés lenne alkalmas.

Lehrer Nándor2015-01-06

Kedves Norbert! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, várunk türelemmel és szurkolunk, hogy összejöjjön!

B.N.2015-01-05

Kedves Nandor! A 19.00 idosav minimum 5 fovel indulna!Rajta vagyunk hogy sikeruljon. Kernek egy kis turelmet!!!A facebookon is tudtok kovetni a Debrecen hungary Rajah profilon!!Hamarosan eldol hogy mikortol indul!!


Vendégkönyvbe írás További bejegyzések